Ručno pravljene kore za pite... |
Kore za pite, baklave i gibanice (TRIVIT)
Neto masa: 500 g
Način čuvanja: od 0 do +6 ⁰C
Proizvodi i pakuje: "Trivit-pek" AD Vrbas, Srbija
ALERGENI: Gluten pšeničnog brašna
Sastojci:
- pšenično brašno T 400,
- voda,
- kuhinjska so,
- mešavina aditiva (konzervans E 282 (0,6%), enzimi)
BAKLAVA
SASTOJCI:
1/2 kg Trivit kora
3 jaja
1,5 šolja šećera
1 šolja ulja
1 čaša jogurta
prašak za pecivo
160 gr oraha
PRELIV:
2 šolje šećera,
2 šolje vode
2 vanilin šećera
skuvati sirup
Priprema/BAKLAVA:
Od svih sastojaka napraviti nadev, filovati svaku drugu koru. Pre pečenja iseći na kockice. Peći na 200⁰C, 30 minuta. Vruću baklavu preliti sirupom.
GIBANICA ROLAT
Sastojci:
1/2 kg Trivit kora
1/2 kg sira
3 jaja
1 čaša jogurta
malo mleka,
so,
ulje,
puter
Priprema/GIBANICE ROLAT:
Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, mleko i so. Svaku koru premazati filom i ređati jednu na drugu. Uviti u rolat. Staviti 1 čas u zamrzivač. Kada se stegne iseći rolat i ređati u okruglu tepsiju. U svaki krug staviti malo putera. Premazati ostatkom fila i peći na 200⁰C, 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар