26. 12. 2013.

Kore za pite, baklave i gibanice TRIVIT - Sastojci/recepti

Ručno pravljene kore za pite...

Kore za pite, baklave i gibanice (TRIVIT) 


Neto masa: 500 g
Način čuvanja: od 0 do +6 ⁰C
Proizvodi i pakuje: "Trivit-pek" AD Vrbas, Srbija


ALERGENI: Gluten pšeničnog brašna


Sastojci:

  • pšenično brašno T 400,
  • voda,
  • kuhinjska so, 
  • mešavina aditiva (konzervans E 282 (0,6%), enzimi)


BAKLAVA
SASTOJCI:

1/2 kg Trivit kora

3 jaja

1,5 šolja šećera

1 šolja ulja

1 čaša jogurta

prašak za pecivo

160 gr oraha


PRELIV:

2 šolje šećera,

2 šolje vode

2 vanilin šećera

skuvati sirup 


Priprema/BAKLAVA: 
Od svih sastojaka napraviti nadev, filovati svaku drugu koru. Pre pečenja iseći na kockice. Peći na 200⁰C, 30 minuta. Vruću baklavu preliti sirupom.

  
GIBANICA ROLAT

Sastojci:

1/2 kg Trivit kora

1/2 kg sira

3 jaja

1 čaša jogurta

malo mleka,

so,

ulje,

puter


Priprema/GIBANICE ROLAT:
Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, mleko i so. Svaku koru premazati filom i ređati jednu na drugu. Uviti u rolat. Staviti 1 čas u zamrzivač. Kada se stegne iseći rolat i ređati u okruglu tepsiju. U svaki krug staviti malo putera. Premazati ostatkom fila i peći na 200⁰C, 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар