28. 10. 2013.

Domestos 24 H PLUS - Način korišćenja/doziranje


Domestos NAČIN KORIŠĆENJA

DOMESTOS UBIJA SVE POZNATE BAKTERIJE. SVAKODNEVNOM UPOTREBOM DOMESTOS SA PATENTIRANOM FORMULOM SA HYGIENE MOLECULES, PRUŽA VAMA I VAŠOJ PORODICI CELODNEVNU ZAŠTITU OD BAKTERIJA KOJE DOLAZE IZ TOALETA. ZAHVALJUJUĆI POBOLJŠANOJ FORMULI OSTAJE DUŽE NA POVRŠINI WC ŠKOLJKE NAKON ISPIRANJA.









Način korišćenja: Dezinfekciona tečnost za WC školjke, odvodne cevi u kupatilima, za podove i druge ravne površine u kupatilima i kuhinjama (koji dolaze u kontakt sa hranom i pićem), za dezinfekciju krpa i sunđera (koji ne dolaze u kontakt sa hranom i pićem), za dezinfekciju i izbeljivanje belog veša. Biocidni proizvod se koristi, pored domaćinstva, i u drugim javnim i industrijskim objektima. Ne koristiti na:  emajliranim, hromiranim ili pozlaćenim metalnim površinama. Ne koristiti nerazređeno na podovima. Ne koristiti na: vuni, svili, obojenom tekstilu i veštačkim tkaninama, koži ili na odeći sa posebnom namenom, npr. odeća otporna na plamen. UVEK POGLEDATI ETIKETU NA TKANINI. Paziti da se sredstvo ne prospe po odeći/nameštaju/tepihu jer će doći do oštećenja. Ukoliko se prospe, uvek obrisati prosuto i temeljno isparati čistom vodom. Isprati ruke posle upotrebe.


SIGURNOSNI POKLOPAC (ZA ZAŠTITU DECE). 

 

Otvaranje: Pritisnite poklopac na stranu i okrenite ga u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu.

 

Nakon upotrebe: Vratite poklopac i okrenite u smeru kretanja kazaljke na satu dok ne začujete zvuk.  

 

Nerazređen: WC školjku poprskati ispod ivice školjke (otprilike 80 ml) i ostaviti da deluje oko 15 minuta. Za pojačano dejstvo ostaviti preko noći da uništava bakterije i uklanja mrlje. U kuhinjske/kupatilske cevi sipati sredstvo u odvodne cevi kako biste ih dezinfikovali i uklonili neprijatan miris (vodeći računa da ne dođe u kontakt sa površinama koje dolaze u kontakt sa hranom i pićem). Temeljno isprati.  

 

Razređen: Za čišćenje poda i ravnih površina (koje ne dolaze u kontakt sa hranom i pićem) sipati 120 ml Domestosa na 5 litara vode. Nerazređen ne koristiti za čišćenje podova. Za čišćenje krpa i sunđera (koji ne dolaze u kontakt sa hranom i pićem) sipati 60 ml Domestosa na 5 l vode radi natapanja. Za dezinfekciju i izbeljivanje belog veša u hladnoj vodi sipati 20 ml Domestosa na 5 l vode i ostaviti tokom noći da se natopi. Isprati posle upotrebe.  


1 zatvarač = 15 ml

Skladištenje i izlaganje: Držati na hladnom mestu i u uspravnom položaju. Čuvati u originalnoj ambalaži. Proizvod koristiti jedino prema uputstvu. Uvek koristiti plastični zatvarač. Sa ostacima biocidnog proizvoda postupati u skladu sa Zakonom o opraljanju otpadom ("Službeni glasnik RS" br. 36/09 i 88/10), a sa iskorišćenom ambalažom u skladu sa Zakonom o ambalažnom otpadu (Službeni glasnik RS", br. 88/10)

 

Vrsta formulacije biocidnog proizvoda: viskozna tečnost. 

Pakovanje: 750ml

 


Sastav: 4,8% (m/m Natrijum hipohlorit-dezinficijens; nejonski surfakant (<5%), katjonski srfakant (<5%); miris.

Mere prve pomoći: U slučaju kontakta sa očima/udisanja/kontakta s kožom/gutanja odmah potražiti medicinsku pomoć.

Centar za kontrolu trovanja (VMA) svakog dana 0-24č: 011/36-08-440


PAŽNJA! NE KORISTITI ZAJEDNO SA DRUGIM PROIZVODIMA. Može da oslobodi OPASAN GAS (hlor)

R50 - Veoma toksično po vodene organizme;
S2 - Čuvati van domašaja dece;  
S24/25 - Izbegavati kontakt sa kožom i očima;
S26 - U slučaju kontakta sa očima, odmah isprati sa dosta vode i zatražiti lekarsku pomoć;
S46 - Ako se proguta, hitno zatražiti lekarsku pomoć i pokazati etiketu ili ambalažu ;
S60 - Ova hemikalija i njena ambalaža moraju se odložiti kao opasan otpad;
S61 - Izbegavati ispuštanje sadržaja u životnu sredinu, pridržavati se  posebnih uputstava/bezbedosnog lista.

Proizvođač: Unilever Magyarorszag kft., Mađarska

Akt za stavljanje u promet na teritoriji republike Srbije:
Broj akta 532-01-1633/2012-03 od 28.05.2012. godine, izdat od strane Agencije za hemikalije.  

4 коментара:

  1. bosko15.3.16

    Koristim ga vrlo oprezno za dezinfekciju tela imam psorijazu vulgaris pojede perut i vrlo je koristan kod koznih bolesti

    ОдговориИзбриши
  2. bosko15.3.16

    Ubedjen sam da se radi o sredstvu koje moze produziti ljudski vek

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман19.7.17

    Sa ovim smećem sam se juče otrovao !!! Istina, nisam se pridržavao mjera opreza nego trljao golim rukama. Dobio sam proliv i povraćanje. Ovo je čisti bojni otrov i morao bi biti zabranjen za prodaju u ovakoj koncentraciji baš zbog sivonja poput mene !!!

    ОдговориИзбриши