11. 12. 2013.

Dr. Oetker prašak za puding - čokolada - Sastojci/Priprema/Energetska vrednost

Dr. Oetker prašak za puding-PRIPREMA

Prašak za pripremanje pudinga (Dr. Oetker/čokolada) za 500 ml mleka



ALERGEN INFO: MOŽE SADRŽATI TRAGOVE KOŠTUNJAVOG VOĆA I MLEKA.







Dodati: 500 ml mleka,
3-5 kašika (40 - 70 g) šećera

Priprema: Promešati sadržaj kesice sa 4 kašike hladnog mleka i šećerom, mešati dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka skuvati i kada provri, skinuti sa vatre. Uz mešanje dodati razmućeni prašak za puding. Vraiti na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvati. Pripremljeni puding sipati u posudice, prethodno isprane hladnom vodom. Kada se puding ohladi, ukrasiti ga po želji. Puding možete koristiti i za filovanje kolača i torti.

Savet: Stvaranje kožice možete sprečiti, ako se odmah po kuvanju na površinu vrućeg pudinga stavi prozirna folija. U tom slučaju će i puding biti nešto ređi.


Sastojci:
  • kukuruzni skrob,
  • nemaski kakao u prahu 14,9%,
  • čokolada u prahu 1% (šećer, kako masa, nemasni kakao u prahu, aroma),
  • so,
  • arome.

Energetska vrednost za 100 g pripremljenog pudinga:

Energetska vrednost: 395 kJ/93kcal

Proteini:  3,1 g

Ugljeni hidrati: 16,8 g 

Masti: 1,5 g

 
Proizvođač: Dr. Oetker Kft., Mađarska
Proizvedeno i uvezeno: iz EU
Neto količina: 47 g

Нема коментара:

Постави коментар