Dr. Oetker prašak za puding-PRIPREMA |
Prašak za pripremanje pudinga (Dr. Oetker/čokolada) za 500 ml mleka
ALERGEN INFO: MOŽE SADRŽATI TRAGOVE KOŠTUNJAVOG VOĆA I MLEKA.
Dodati: 500 ml mleka,
3-5 kašika (40 - 70 g) šećera
Priprema: Promešati sadržaj kesice sa 4 kašike hladnog mleka i šećerom, mešati dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka skuvati i kada provri, skinuti sa vatre. Uz mešanje dodati razmućeni prašak za puding. Vraiti na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvati. Pripremljeni puding sipati u posudice, prethodno isprane hladnom vodom. Kada se puding ohladi, ukrasiti ga po želji. Puding možete koristiti i za filovanje kolača i torti.
Savet: Stvaranje kožice možete sprečiti, ako se odmah po kuvanju na površinu vrućeg pudinga stavi prozirna folija. U tom slučaju će i puding biti nešto ređi.
Sastojci:
- kukuruzni skrob,
- nemaski kakao u prahu 14,9%,
- čokolada u prahu 1% (šećer, kako masa, nemasni kakao u prahu, aroma),
- so,
- arome.
Energetska vrednost: 395 kJ/93kcal
Proteini: 3,1 g
Ugljeni hidrati: 16,8 g
Masti: 1,5 g
Proizvođač: Dr. Oetker Kft., Mađarska
Proizvedeno i uvezeno: iz EU
Neto količina: 47 g
Нема коментара:
Постави коментар