6. 11. 2013.

Sapun Palmolive NATURALS Balanced & Mild


sta-jedes.blogspot.com

Palmolive naturals toaletni sapun "Balanced & Mild" s ekstraktom kamilice i vitaminom E. Za blagu negu kože.

Proizvođač: COLGATE-PALMOLIVE







Sastojci:
  • Aqua, - Voda,
  • Stearic Acid, - Stearinska kiselina. Prirodna masna kiselina dobijena od kokosovog ulja. Daje prirodnu čvrstoću. Može se naći u peni za brijanje. Stearinska kiselina može da se dobije putem saponifikacije iz biljnih ulja i životinjskog loja. U Evropskoj uniji se taj dodatak u namirnicama vodi (pod brojem E 570, kao  zbirni naziv za masne kiseline).
  • Parfum, - Univerzalni termin za SVE mirisne materije, sintetičke ili prirodne.
  • Sodium Chloride, - So, koristi se za regulaciju viskoziteta proizvda. Sodijum Hloridi su takozvani regulatori viskoznosti, to znači da su zaduženi za  konsistenciju ili viskoznost kao dodatak  u kremama, tečnim sapunima ili drugim emulzijama. Viskoznošću se smatra sposobnost tečenja neke tečne supstance, kojoj je moguće meriti brzinu tečenja.    

  1.  Sodium Man kennt Sodium Chloride auch als Konservierungsmittel für verschiedene Lebensmittel, denn hinter dem Begriff Sodium Chloride verbirgt sich das aus dem Chemieunterricht bestens bekannte Natrium Chlorid mit der chemischen Formel Na Cl oder auch das ganz einfache Kochsalz. Schon in ganz frühen Zeiten haben die Menschen das Salz entdeckt und damit ihr Fleisch und ihren Fisch gepökelt und so für lange Zeiträume haltbar gemacht.
  2. Glycerin,
  3. Penlaerithrityl Tetra-di-t-butyl,
  4. Hydroxyhydrocinnamale,
  5. Pentasodium,
  6. Pentelate,
  7. Tocopheryl Acelate,
  8. Disodium Distyrylbipheryl Disulfonale,
  9. Chamomila Recutita Extract,
  10. Tocopherol,
  11. Alpha-Methyl lonone,
  12. Bulylphenyl Methylpropional,
  • Citronellol, - Sastojak esencijalnih ulja. Koristi se kao miris/parfem u dezodoransima, praškovima za veš i sprejevima protiv komaraca.
  • Coumarin, - Kumarin je hemijsko jedinjenje koje daje svežem senu i sušenoj lazariki (biljka) neobično-prijatno jak miris. U većim količinama opasan je  po zdravlje.
  • Eugenol,  - Sastojak eteričnih ulja. Ima jak miris karanfilića.
  • Hexyl Cinnamal, - Poreklo: hemijsko; Upotreba: Parfem; Propisi: Prema kozmetičkoj direktivi: Dodatno ograničenje substance koje su  veće od 0,001% *Leave-on i  0,01% u *Rinse-off proizvodima  moraju biti deklarisane.
  1. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene,
  2. Carboxaldehyde,
  • Linalool, -  Linalool je prirodni terpenski alkohol koji je prisutan u mnogim cvetajućim i začinskim biljkama. On ima mnoštvo komercijalnih primena, većina kojih se bazira na prijatnom mirisu.
  •  CI 77891 -  je drugi izraz za titanijum dioksd.  Titanijum dioksid ima veoma široku upotrebu, između ostalog kao sastojak boja, krema za sunčanje ili za bojenje hrane. U kozmetici i proizvodima za negu kože, titanijum dioksid se koristi kao pigment, ali i kao sredstvo za zgrušavanje. Takođe se koristi i kao pigment za pravljenje tetovaža. Ovaj pigment se dosta koristi pri proizvodnji plastike i srodnim primenama zbog svoje otpornosti na ultraljubičasto zračenje, gde apsorbuje UV zračenje efikasno pretvarajući UV svetlost u toplotu. Zbog takvih osobina, TiO2 se koristi i u većini krema za sunčanje. Većina proizvođača krema za sunčanje svoje proizvode zasniva na titanijum dioksidu i cink oksidu, jer ove supstance izazivaju daleko manju iritaciju kože od drugih hemijskih supstanci koje apsorbuju UV zračenje.
    Kao dodatak hrani nosi oznaku E171. 
    CI skraćenica stoji za Color Index, verovatno zbog toga što se koristi u kozmetičkoj industriji.


 ŠTA SU TO „Rinse Off“ i „Leave On“ Proizvodi?!
*Rinse-off  ili „Leave On“ proizvod = način korišćenja kozmetičkog proizvoda.

Rinse Off proizvodi se ispiraju odmah nakon korišćenja ili određenog vremena po uputstvu proizvođača.



Rinse Off na srpkom znači– isprati.



Leave On proizvodi bi trebalo da ostanu duže vreme na koži kako bi mogli da deluju.



Leave On na srpskom znači– ostaviti da deluje.



Oba izraza su često zastupljena u kozmetičkoj branši i ne koriste se tek tako.

Način primene nekog kozmetičkog prizvoda odlučuje o mogućoj osetljivosti kože.

Osetljivost na neki kozmetički proizvod ne zavisi samo od sastojaka, nego i od dužine primene.

Kozmetički proizvodi ostaju duže na koži (Leave On) i ne bi trebalo da se upoređuju sa proizvodima koji se ispiraju (Rinse Off).

Kod testiranja na osetljivost kože uzima se i vreme delovanja u obzir.

Zbog toga bi trebalo koristiti samo proizvode koji su dermatološki testirani.





Nadam se da sam uspela da vam objasnim razliku između „Rinse Off“ und „Leave On“ prizvoda. Nije bitna samo količina upotrebljenih agenasa već i dužina primene odlučuje o dobrom ili lošem efektu!
 
 

Нема коментара:

Постави коментар