25. 11. 2013.

Domaći tamni hleb NAŠE ZRNO - Sastojci i nutritivne vrednosti

Domaći tamni hleb NAŠE ZRNO - SASTOJCI
Hleb izrađen po tradicionalnoj recepturi od kiselog testa, baš kao što su ga pravile naše bake

ALERGENI: Gluten pšeničnog i raženog brašna

Proizvođač: "DON DON" d.o.o., Beograd,
Ogranak Pekara Zrenjanin, Zrenjanin

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi. Za najbolji ukus čuvati u platnenoj vreći.

Neto količina: 500 g +/-5% 







Sastojci:

  • Pšenično brašno T-500,
  • voda,
  • ražano brašno,
  • kvasac,
  • kuhinjska so,
  • suncokretovo ulje,
  • mešavina aditiva (pšenično gluten brašno, sredstvo protiv zgrudvavanja E170, pšenično brašno, punomasno sojino brašno, antioksidans E300),
  • praškasti dodatak za pekarske proizvode na bazi prženog slada (preželatinizirano pšenično brašno tip 1600, sladni ekstrakt (ječmeni slad, voda), prženo pšenično sladno brašno),
  • ražano tečno kiselo testo,
    (voda, osušeno ražano kiselo testo, sirćetna kiselina, mlečna kiselina)
  • mešavina aditiva i drugih komponenti za pekarstvo (pšenično brašno, enzimi aktivno sojino brašno, emulgator E472 e, sredstvo protiv zgrudvavanja E170, antioksidans askorbinska kiselina, enzimi).


Nutritivna vrednost 100 g proizvoda

Energetska vrednost ................. 234,1 kcal/980kJ
Proteini ........................................................ 8,44g
Ugljeni hidrati ............................................ 45,81g
Celuloza ...................................................... 1,05g
Masti ........................................................... 1,90g

Нема коментара:

Постави коментар