25. 10. 2013.

Bag začin - Sastojci i uputstva za upotrebu

                         Bag začin


je mešavia sušenog povrća i prirodnih začina. Karakteriše ga visok procenat sušenog povrća i specifična aroma koja ga bitno razlikuje i izdvaja od sličnih proizvoda.

ALERGEN INFO
PROIZVOD SADRŽI CELER.


Neto 250 g za 83 obroka



  Sastojci: 
  • kuhinjska so 55%, 
  • sušeno povrće (mrkva, paštrnak, krompir, celer, crni luk) min. 17%, 
  • pojačivač arome - Natrijum glutaminat (E621) 15%, 
  • šećer, 
  • *dekstroza,
  • začini,
  • boja riboflavin  (E101)



 *Šećer nije šećer.
Grožđani šećer - dekstroza. Spada u grupu monosaharida (grč. mono = jedan) jednostavni šećeri. Prvi put je pronađen u grožđu. Dobija se iz krompirovog ili kukuriznog škroba.



Osnovna uputstva za upotrebu:

Za kuvana jela, 4 osobe: Dodaje se jedna supena kašika BAG začina 5 min. pre kuvanja.

Za roštilj i pečeno meso: Meso, ribu ili živinu premazati BAG začinom pre pečenja.
Ostaviti da upije začin 30 min.

Za prženje u orijentalnim kuhinjama (Indijska, Kineska...) Svi začini dodaju se na samom početku, na zagrejano ulje.


Dobitnik Velike zlatne i zlatne medalje za kvalitet Novi Sad.
2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 20010. godine.
Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Proizvodi i pakuje: BAG AD Bačko Gradište, Novosadski put 46. R. Srbija.

Нема коментара:

Постави коментар