Bag začin
je mešavia sušenog povrća i prirodnih začina. Karakteriše ga visok procenat sušenog povrća i specifična aroma koja ga bitno razlikuje i izdvaja od sličnih proizvoda.
ALERGEN INFO
PROIZVOD SADRŽI CELER.
PROIZVOD SADRŽI CELER.
Neto 250 g za 83 obroka
Sastojci:
- kuhinjska so 55%,
- sušeno povrće (mrkva, paštrnak, krompir, celer, crni luk) min. 17%,
- pojačivač arome - Natrijum glutaminat (E621) 15%,
- šećer,
- *dekstroza,
- začini,
- boja riboflavin (E101)
*Šećer nije šećer.
Grožđani šećer - dekstroza. Spada u grupu monosaharida (grč. mono = jedan) jednostavni šećeri. Prvi put je pronađen u grožđu. Dobija se iz krompirovog ili kukuriznog škroba.
Osnovna uputstva za upotrebu:
Za kuvana jela, 4 osobe: Dodaje se jedna supena kašika BAG začina 5 min. pre kuvanja.
Za roštilj i pečeno meso: Meso, ribu ili živinu premazati BAG začinom pre pečenja.
Ostaviti da upije začin 30 min.
Ostaviti da upije začin 30 min.
Za prženje u orijentalnim kuhinjama (Indijska, Kineska...) Svi začini dodaju se na samom početku, na zagrejano ulje.
Dobitnik Velike zlatne i zlatne medalje za kvalitet Novi Sad.
2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 20010. godine.
Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Proizvodi i pakuje: BAG AD Bačko Gradište, Novosadski put 46. R. Srbija.
Нема коментара:
Постави коментар